Met respect voor elkaar uit elkaar

Samen langs de lijn staan, zaterdagmorgen op het voetbalveld. De diploma-uitreiking van de middelbare school als gescheiden ouders op een normale manier bijwonen. Hoe prettig zou het zijn als je op een respectvolle manier uit elkaar kunt gaan? Dat is altijd mijn inzet bij mediation. Maar dat bereik ik alleen als ik jullie commitment krijg. Want mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Ook jullie moeten er hard voor werken.

Jullie maken de afspraken

Ik luister en laat jullie vertellen over onderwerpen die belangrijk zijn en waarover jullie goede afspraken moeten maken. Natuurlijk denk ik mee en vertel ik welke mogelijkheden er zijn. Maar de uiteindelijke afspraken maken jullie samen.

Uit ervaring weet ik dat afspraken die je samen maakt, langer houdbaar zijn dan afspraken die een rechter voor jullie bepaalt.

Neem jullie tijd

Tijdsdruk en mediation gaan nooit goed samen. Een echtscheiding is niet leuk en je wilt dat het allemaal zo snel mogelijk achter de rug is. Maar hoe snel wil je spijt krijgen van je beslissingen? Helemaal niet, toch? Ik doe geen gehaaste mediations en plan altijd voldoende ruimte tussen de gesprekken. De afspraken die we maken over de kinderen of over financiële zaken, die hebben nogal impact. Neem er daarom de tijd voor. Dat doe ik ook voor jullie. Samen komen we eruit.