Familierechtadvocaat én scheidingsmediator

Je hebt familierechtadvocaten en je hebt scheidingsmediators. Ik ben het beide en ben aangesloten bij de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Neem je contact met me op en kun je nog steeds met je partner door één deur? Dan ben ik jullie scheidingsmediator. Is er geen mogelijkheid meer om samen om tafel te gaan, dan ben ik jouw advocaat.

Die combinatie van scheidingsmediator en advocaat heeft voordelen. Als jullie mediator ben ik het die het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant maakt. Ik dien het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank in. En ik zorg ook dat de echtscheiding wordt ingeschreven bij de gemeente. Alles-in-één dus.

Jouw persoonlijke familierechtadvocaat

Weet je vooraf al dat het niet gaat lukken om met je partner om tafel te gaan, dan kan ik als jouw persoonlijke advocaat optreden. Zijn we al met mediation begonnen en komen we er toch achter, dat praten moeilijk of onmogelijk is? Dan raad ik jullie beiden aan om een advocaat in te schakelen. Ik kan dan niet meer voor één van jullie optreden, omdat ik als mediator onpartijdig ben en als advocaat niet.

Treed ik als jouw persoonlijke advocaat op, dan betekent dat overigens niet, dat er niet meer met elkaar gepraat kan worden. Liever wel. Ook in een zogenaamd ‘viergesprek’ met jouw partner en zijn/haar advocaat, kunnen we proberen om zoveel mogelijk afspraken te maken. Worden we het niet overal over eens, dan vragen we de rechter om over bepaalde onderwerpen voor jullie een beslissing te nemen.

Advocaat ná de scheiding

Na een scheiding kunnen er situaties ontstaan waarbij het goed is om mij als familierechtadvocaat in te schakelen. Als er omstandigheden veranderen, kan het bijvoorbeeld nodig zijn om de alimentatie opnieuw te berekenen of om de afgesproken omgangsregeling aan te passen. 

Ook als jullie het niet eens zijn over beslissingen rondom het ouderlijk gezag en er een geschil ontstaat, kom je naar mij. Is er sprake van een eventuele uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling, dan zorg ik voor de juridische begeleiding hiervan. Ook bij discussie na relatiebreuken waarbij er problemen ontstaan, is voor mij als familierechtadvocaat een belangrijke rol weggelegd.