Lis Keteling - Advocaat familierecht en scheingsmediator

Lis'n familierecht & scheidingsmediation

Lis Ketelings is beëdigd advocaat familierecht sind 2012. Recht door zee, zoekt ze de gemene deler en de beste oplossing in geval van scheiden. 

Mr. E.L.H. Ketelings heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied personen- en familierecht geregistreerd met de volgende deelgebieden:

  • Mediation,
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen,
  • Ouderschap en erkenning,
  • Jeugdbeschermingsrecht,
  • Collaborative divorce

Op grond van deze registratie is Lis verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten (minimaal) tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Verder kijken dan het moment van nu

Een echtscheiding is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Als kind van gescheiden ouders kan ik erover meepraten en weet ik hoe belangrijk het is om goede afspraken te maken. Voor de meest kwetsbare groep, de kinderen, kan ik als scheidingsmediator echt het verschil maken. Dat is voor mij een belangrijke drijfveer om dit werk dagelijks met passie te doen.

Gaan jullie uiteindelijk bij mij de deur uit, dan ligt er een goed ouderschapsplan met daarin heldere afspraken. Dat is een zekerheid die ik je kan geven. In dat plan staan niet alleen afspraken voor de korte termijn, maar vooral ook voor de lange termijn.

“Als je elkaar nu nog recht in de ogen kunt kijken, kun je ook beter nu alvast samen vooruitkijken.”

Zo sta ik erin. Altijd. Denk nu na over onderwerpen die in de nabije toekomst belangrijk worden. Naar welke middelbare school laten jullie je kinderen gaan? Wat als één van jullie opnieuw gaat trouwen? Of als het huis uiteindelijk toch verkocht moet worden?

Met mediation heb je de kans om samen met je partner en met mijn hulp belangrijke beslissingen te nemen voor de toekomst. Kom je in de rechtbank tegenover elkaar te staan, dan worden die beslissingen vóór jou genomen.

Ik ga voor die eerste optie. Jij?